sâmbătă , 24 iunie 2017
Centrul Civic din Petroșani s-a umflat precum gogoașa

Centrul Civic din Petroșani s-a umflat precum gogoașa

 Centrul Civic din municipiul Petroșani, pentru modernizarea căruia s-au cheltuit milioane de euro, bani europeni, s-a umflat precum gogoașa. Dalele de granit s-au ridicat, s-au scufundat, sau sunt crăpate, evidențiind astfel o investiție controversată.

1

 

Zona de lângă hotel ONIX arată că lucrările, deși au existat reparații peste reparații, sunt unele care au o perioadă extrem de mică de ”garanție”.

Plăcile de granit de aici par că au prins viață și, sătule de captivitate, au început să se miște fiecare în ce parte vrea.

 

2

Traficul pietonal este greoi, atât din cauza zăpezii care transformă zona pietonală într-un adevărat patinoar, dar și din cauza dalelor care se mișcă la contactul cu picioarele pietonilor.

Zona de lângă Hotelul ONIX nu este singura cu probleme. Pe toată întinderea Centrului Civic alte zeci de plăci de granit sunt sparte, ridicate sau afundate.

„De la îngheţ – dezgheţ se întâmplă acest lucru. Chiar dacă nu a nins foarte mult, apa s-a infiltrat între pavele şi a dus la dizlocarea acestora. Există o soluţie tehnică pe care o analizăm să vedem dacă o aplicăm, respectiv aplicarea unui fel de gel pe rosturi, care să le izoleze”, spunea, în martie anul trecut, primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

4

După cum se vede, soluția nu a fost aplicată, iar vremea reprezintă un element care nu e pe placul lucrării realizată pe bani europeni.

An de an, centrul civic intră, primăvara, în reparaţii, pentru că dalele din granit, din care este realizat pavajul în zonă, se desprind peste iarnă. Situaţia  pare trasă la indigo în fiecare an, în condiţiile în care lucrările de amenajare derulate cu bani europeni au dovedit că nu pot să treacă testul iernii.

Lucrările la noul centru civic au fost inaugurate la finele lunii noiembrie 2012.  Proiectul a avut o valoare de aproximativ 7 milioane de euro, contribuţia din bugetul local fiind de 19,5 milioane de lei.  Conform planului detaliat de lucrări, în cadrul proiectului a fost reabilitată zona pietonală cuprinsă între Piaţa Victoriei şi Parcul “Comunitatea Europeană”, de lângă Teatrul de Stat “Ion D. Sîrbu” din Petroşani cu pavaj din piatră, întrerupt de zone verzi. De asemenea, au fost reabilitate\construit noi spaţii de odihnă, iar alte două parcuri au fost şi ele finalizate. În plus, lucrări de reamenajare s-au desfăşurat şi în zona de agrement de la Brădet, unde s-a reconstruit întreg spaţiul destinat relaxării.


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0